TILT! Bier

We hebben een heerlijk eigen bier op tap: Tilt! Blond – Princesse.

Al jaren mijmerden we over ons eigen bier. Onze chef kok Laurens (die niet alleen lekker kan koken maar ook fantastische biertjes brouwt) heeft eens goed gezocht naar een geschikt recept en het aan onze wensen aangepast: blond bier, doordrinkbaar, niet té veel alcohol, wel speciaal, niet iets waarvan je zegt oh ja het smaakt net als… en iets waar we gewoon warm van worden.

Het is Princesse bier geworden. Een bovengistend bier met 6,2 % alcohol, gebrouwen in Utrecht bij Brouwerij de Leckere met uitsluitend biologische ingrediënten. O.a. zoethout, koriander, sinaasappelschil en diverse hop en mout (we verklappen natuurlijk niet alles).

Een bier dat tegenwoordig een verloren bierstijl wordt genoemd. Ontstaan in de 18e eeuw en in eerste instantie speciaal gebrouwen om ‘in de oost’ te worden verhandeld. Later werd het gebruikelijk om het recept aan te passen aan de vraag. Er verschenen varianten in smaak, kleur en alcoholpercentage. Begin 20e eeuw verdween het weer uit het bierlandschap door concurrentie van toen moderne ondergistende bieren.

Hier en daar komt het terug maar nog nergens volgens zo’n authentiek recept als deze.

Onze pin-up verbeeld de band dat het bier heeft met de zeevaart. Het beeldmerk is gemaakt door onze vaste grafisch ontwerper Liesbeth van bureau Monomotor.

Check de site Verloren Bieren om meer te weten over deze en andere verloren bieren.

Wil je Tilt! Blond op de tap in jouw café? Stuur een e-mail naar info@cafetilt.nl Dan kijken we even wat mogelijk is.

RubertTILT! Bier